ueenie

Grappige weetjes

Door mijn meiden heb ik mijn passie voor het schrijven van boeken ontdekt. Als kind wilde ik piloot worden. Onderweg maak ik woorden van de kentekens die ik zie. Mijn lievelingseten is rode kool met vegetarische kroket, ik ben 11 keer uit een vliegtuig gesprongen (met parachute) en ik verzamel vogelhuisjes.

In een notendop

Vriendin, moeder, duiker, reisfanaat, storyteller, boekenschrijfster, vrijwilliger, kattenmens, vindt zo’n beetje alles interessant en is vrijwel overal voor in.

Achtergrond

Ik schreef dat door mijn meiden ik de passie van het schrijven van boeken heb ontdekt. Dat kwam zo: voor het slapen vertelde ik ze een verhaaltje, maar maakte dat niet af. Het eindigde altijd spannend waardoor ze hun handen in de lucht gooiden en kreunden dat ze niet wilden wachten tot de volgende dag. Uiteindelijk besloot ik dat het leuk zou zijn voor later en dook achter de computer om het op te schrijven. Tot mijn eigen stomme verbazing rolde er een heel boek uit en ben ik niet meer gestopt met schrijven.

Verhalen heb ik altijd geweldig gevonden. Vroeger verslond ik boeken en ook nu nog ben ik dol op lezen. Omdat ik daarnaast een grenzeloze nieuwsgierigheid bezit was de studie journalistiek een logische keuze. Met als resultaat talloze radioverhalen. Daarna volgde een nieuwe uitdaging: communicatieadviseur bij de Vakbond voor de Wetenschap. Verbinden, netwerken, schrijven en creatief vormgeven. En inmiddels ben ik aan de slag als zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur en storyteller.

In alle vormen van communicatie zie ik een verhaal. Er is een begin, gevolgd door een ontwikkeling of een lastig probleem. Misschien heb je iets dat overwonnen moet worden. Het kan zijn dat je nog midden in je verhaal zit of dat het voor jou is afgerond en je start aan een nieuw verhaal. Zelf zit ik nog midden in mijn eigen verhaal. Ik heb een fantastische man en twee prachtige dochters. Ik heb veel mogen reizen en heb dankzij mijn dochters ontdekt dat ik het schrijven van boeken geweldig vind. Natuurlijk zijn er in mijn leven ook hobbels, maar ik zoek naar het positieve en het mooie om me heen. Gelukkig is dat er, als je dat wilt zien, meer dan genoeg.