Terug naar Houten

Terug naar Houten

Lang had Jason Tuscano niet in Houten gewoond. Toch was zo’n anderhalf jaar voldoende om, tijdens zijn tijdelijke verblijf in Gouda, zeker te weten dat hij absoluut terug wilde naar Houten. Hij zocht een ruim appartement op de bovenste verdieping met veel licht en een balkon. Inmiddels heeft hij dat appartement gevonden en voelt hij zich weer helemaal thuis in Houten.

Houten is voor Jason qua ligging fantastisch. Hij moet voor zijn werk veel reizen en Houten ligt daarbij centraal. Dat het openbaar vervoer goed is, helpt ook. Jason is ook blij met de brede fietspaden waarover hij regelmatig hardloopt. ,,De lucht is hier niet zo vervuild, dat is zeker met hardlopen heel fijn.” Maar een van de belangrijkste redenen om voor Houten te kiezen is toch wel HTTC, ofwel de Houtense TafelTennis Club.

Tafeltennis

,,Vroeger als kind speelde ik al tafeltennis”, vertelt Jason. ,,Ik ben gaan studeren in de Verenigde Staten en heb daar het tafeltennis weer opgepakt. Dat was voornamelijk recreatief, maar toen ik hier in Houten aanklopte, kon ik ook competitie gaan spelen. En dat vind ik geweldig.” Toen Jason door omstandigheden tijdelijk in Gouda belandde, bleef hij spelen bij HTTC. ,,Ze wilden niet dat ik wegging, anders zouden we niet meer met elkaar, maar in de competitie tégen elkaar spelen”, lacht Jason. Maar meer nog dan dat bouwde hij vriendschappen op. ,,Om op tijd te kunnen spelen na werk bleef ik vaak bij iemand van HTTC eten. En in het weekend gingen we uit. Inmiddels sporten we niet alleen meer samen, maar zijn het ook mijn vrienden.”

Enthousiaste vrijwilligers

Wat Jason ook heel bijzonder vindt zijn de enthousiaste vrijwilligers die in de bibliotheek in Houten taalles geven. ,,Zij hielpen mij met de Nederlandse taal en ik kan wel zeggen dat mede dankzij hen ik mijn inburgeringsexamen heb gehaald. Het was ook een leuke tijd met de vrijwilligers en mijn medestudenten. Naast het tafeltennis heeft ook dit zeker meegespeeld in mijn keuze om terug te willen naar Houten.”

Terwijl ik met Jason zit te praten, houdt zijn vriendin Jacqueline zich afzijdig. ,,Woon je ook in Houten?” vraag ik. Dat blijkt bepaalt niet het geval. Zij woont in Deurne in Brabant. Op de vraag hoe ze elkaar hebben leren kennen, beginnen ze allebei te lachen. ,,Via een datingapp”, vertelt Jacqueline. ,,Ik geloofde daar niet in, maar kennelijk werkt het”, lacht ze. Toevalligerwijs had ook zij net een huis gekocht, dus voorlopig pendelen ze tussen Houten en Deurne. Hoewel, Jason hoopt dat Jacqueline uiteindelijk naar Houten wil komen.

Opblaasboot

We staan op en Jason opent de balkondeur. Het uitzicht is prachtig. In de verte zie je de twee kerken van Houten terwijl de zon langzaam ondergaat. ,,Ik heb ook nog een opblaasboot gekocht”, vertelt Jason. ,,Een wat grotere waar vier personen in kunnen.” Jason is namelijk graag op het water te vinden. ,,Wat lekkers mee en dan rustig varen door de brede sloten en natuurlijk op de Rietplas.

Dit verhaal is gepubliceerd in Houtens Nieuws als onderdeel van de serie: Nieuw in Houten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *